49,90 lei
44,91 lei
Economisesti 4,99 lei
Ultimele 2 produse
45 puncte

Amurgul Vechii Europe - Richard Bassett

Brand: Corint

Cod produs: 06-15-02-00465

49,90 lei
44,91 lei
Economisesti 4,99 lei (-10%)
Adauga inca 1 produs pentru a beneficia de 5% reducere
Vandut si livrat de: VANEL COM SRL
Estimat livrare: Mar, 21 mai - Mie, 22 mai
Livrare prin curier: 14,99 lei
Reduceri comerciant
Livrare gratuita la comenzi mai mari de 400,00 lei
Beneficii Amurgul Vechii Europe - Richard Bassett
Produs returnabil in maxim
14 zile calendaristice.
Clientii care cumpara acest produs castiga 45 puncte
Doraly Plus
Iti mai recomandam si

Descriere Amurgul Vechii Europe - Richard Bassett

„Iesind intr-un vant taios, sub un cer de culoarea plumbului, am cugetat la faptul ca, desi eram la Varsovia de mai putin de 12 ore si nu scrisesem un cuvintel – nici macar nu ma asezasem la masa de scris –, fusesem deja jefuit, tarat din pat pentru o sapuneala oficiala si amenintat cu expulzarea. Avusesem parte de unele experiente neplacute la Bucuresti, insa nimic din cele traite in relaxata Viena nu ma pregatise pentru aceste realitati noi.ˮIn parte memorii, in parte reflectii, aceasta carte prezinta Europa Centrala in ultimii zece ani ai Razboiului Rece. Totul incepe la Trieste, in anul 1979, unde amintirea Imperiului Habsburgic inca palpaie. A doua parte aduce o mutare in lumea misterioasa si tematoare a Vienei anului 1985, loc in care atmosfera Razboiului Rece pare sa se fi infiltrat in fiecare caramida. Este un oras care graviteaza intre doua lumi, pana si cele mai inofensive asezaminte culinare fiind ascunzatori pentru jocul de spionaj dintre Est si Vest. In a treia parte, povestea se muta la Praga in 1989, pe parcursul dramaticelor si apasatoarelor zile ale Revolutiei de Catifea.Citind aceasta carte, intalnim un amestec de personaje sclipitoare: aristocrati scapatati, amazoane blonde aflate in slujba agentiilor de spionaj est-europene, diplomati, figuri regale dezmostenite. Toti alcatuiesc o distributie insolita. Cu mult farmec, intelepciune si intuitie, Richard Bassett reconstituie prin intalnirile sale personale evenimentele ultimelor zile ale comunismului.„Majoritatea memoriilor fostilor jurnalisti esueaza lamentabil... O exceptie remarcabila a acestei reguli o constituie memoriile fermecatoare, imaginative si elegant scrise ale lui Richard Bassett despre aventurile sale din Europa Centrala, in care a indeplinit timp de mai multi ani rolul de corespondent pentru The Times. ˮ VICTOR SEBESTYEN, Evening Standard„Aceasta este o bijuterie de carte... o expunere fermecatoare si captivanta a unei lumi de-acum disparute.ˮ CLOVIS MEATH BAKER, Standpoint„Prin aceste memorii insufletite si melancolice, intra in galeria marilor cronicari ai Europei, precum Proust, Zweig, Lampedusa, Leigh-Fermor si Bassani, aratand cum unele dintre lucrurile pe care le-au indragit acesti scriitori au ramas pana in 1989.ˮ The Economist„Memoriile pline de spirit ale lui Richard Bassett despre un deceniu crucial din istoria recenta a Europei sunt o incursiune in ultimele zile ale unor imperii: cel Habsburgic, de a carui amintire se delecteaza intr-un mod placut, respectiv cel comunist, a carui prabusire sub propria privire o prezinta intr-un mod viu. Cartea este seducatoare si amuzanta, dar are si un scop serios, cu o savoare proprie.ˮ ANNE APPLEBAUM, scriitoare si jurnalista

Specificatii Amurgul Vechii Europe - Richard Bassett

CARACTERISTICI GENERALE
Autor
Richard bassett
Gen/Tip
Stiinte umaniste
Numar pagini
288
Tip coperta
Brosata
Limba
Romana
Alte detalii
Doraly Marketplace - Cumperi din plin, plătești mai puțin este platforma E-commerce de tip Marketplace autentic care promovează și vinde produsele comercianților parteneri.
Doraly Marketplace - Cumperi din plin, plătești mai puțin nu comercializează produse proprii.
Informațiile din această pagină sunt verificate și actualizate constant pentru a nu exista erori de tastare sau operare.
Doraly Marketplace - Cumperi din plin, plătești mai puțin nu poate garanta că toate informațiile încărcate de comercianții parteneri sunt corecte, complete și actualizate, de aceea, în cazul în care observi o greșeală, te rugăm să ne informezi pe adresa de email [email protected] .
Toate promoţiile prezente în site sunt valabile în limita stocului.
Review-uri
Review-uri clienti
Nici un review
0 review-uri
5 stele
0.00 %
4 stele
0.00 %
3 stele
0.00 %
2 stele
0.00 %
1 stele
0.00 %
Acorda o nota acestui produs
Impartasiti-va gandurile cu alti clienti
Adauga primul review
Nota
Scrie review-ul tau
Adauga poza cu produsul
Toate categoriile
Meniu
Bricolaj, Gradina si Petshop
Casa si Familie
Electronice si Electrocasnice
Auto & Moto
Articole copii
Sanitare, termice
Iluminat si Electrice
Sport & Activitati in aer liber
Papetarie si Birotica
HoReCa
Alimente, Cafea, Bauturi
Meniu