29,95 lei
Ultimele 2 produse

Extraconjugal - Mihai Radu

Brand: Polirom

Cod produs: 06-15-16-04369

29,95 lei
Adauga inca 1 produs pentru a beneficia de 4% reducere
Vandut si livrat de: VANEL COM SRL
Estimat livrare: Vin, 31 mai - Lun, 3 iun.
Livrare prin curier: 14,99 lei
Reduceri comerciant
Livrare gratuita la comenzi mai mari de 400,00 lei
Beneficii Extraconjugal - Mihai Radu
Produs returnabil in maxim
14 zile calendaristice.
Clientii care cumpara acest produs castiga 0 puncte
Doraly Plus

Descriere Extraconjugal - Mihai Radu

Nominalizare la categoria „Proza”, în cadrul Premiilor „Nepotu lui Thoreau”, editia 2017

Cînd merge în orasul natal sa petreaca Pastele la parinti, Robert afla de la sora sa, Camelia, ca, în urma unor analize, mamei lor i-a iesit ca are o boala cu transmitere sexuala. Asadar, fie ea, fie tatal lor, fie amîndoi ar avea relatii cu altcineva. Cei doi frati încep o ancheta detectivistica: vor sa afle care din parinti este „vinovatul”. În timpul cautarii, Robert îi reîntîlneste pe Lone, un batrîn betiv care pe vremuri i-a marcat copilaria, si pe Oana, prima lui iubita, întoarsa de la munca din Italia, dar, mai presus de orice, îsI reîntîlneste trecutul. Cititorul descopera ca tradarea are o traditie în aceasta familie, fie ca e vorba despre prima iubire sau despre viata unchilor, matusilor sau bunicilor.

Extraconjugal e la baza un roman noir, începînd cu enigma propusa în prima fraza (dezvoltata apoi concentric), continuînd cu vocea pe care e construita cartea (cinica, ironica, amuzanta, brilianta stilistic) si sfîrsind cu modul ambiguu în care se produc rezolvarile. Mihai Radu panorameaza, printr-o miscare fluida, o lume contemporana în care intra si neoanele metropolei, si praful în suspensie al provinciei, si scenetele vietii corporatiste, si scenariile erotice inutil elaborate ale adolescentei, si nervii plesniti ai casniciilor, si teasing-ul extraconjugal; si piste false, si elegii, si comedii, si drame. Totul e alert, sclipitor, profund, memorabil.” (Mihai Iovanel)

„Personajul-narator din Extraconjugal, Robert Nicula, simte enorm si vede monstruos. Dotat cu aptitudini analitice hipertrofiate, foarte sensibil la ridicol, el simte nevoia sa puna sub lupa existenta sa si a celor apropiati. O pasagera, dar intensa aventura extraconjugala genereaza ireversibile mutatii în interiorul cuplului si pune în miscare un mecanism narativ pe cît de simplu, pe atît de sofisticat. Un roman emotionant si puternic despre fragilitatea relatiilor dintre parinti si copii, dintre sot si sotie, o poveste fascinanta despre timp si despre oameni, în care «în fiecare clipa lumea moare cu totul si se naste cu totul în clipa imediat urmatoare».” (Carmen Musat)

Specificatii Extraconjugal - Mihai Radu

CARACTERISTICI GENERALE
Autor
Mihai radu
Gen/Tip
Fictiune
Numar pagini
256
Tip coperta
Brosata
Limba
Romana
Alte detalii
Doraly Marketplace - Cumperi din plin, plătești mai puțin este platforma E-commerce de tip Marketplace autentic care promovează și vinde produsele comercianților parteneri.
Doraly Marketplace - Cumperi din plin, plătești mai puțin nu comercializează produse proprii.
Informațiile din această pagină sunt verificate și actualizate constant pentru a nu exista erori de tastare sau operare.
Doraly Marketplace - Cumperi din plin, plătești mai puțin nu poate garanta că toate informațiile încărcate de comercianții parteneri sunt corecte, complete și actualizate, de aceea, în cazul în care observi o greșeală, te rugăm să ne informezi pe adresa de email [email protected] .
Toate promoţiile prezente în site sunt valabile în limita stocului.
Review-uri
Review-uri clienti
Nici un review
0 review-uri
5 stele
0.00 %
4 stele
0.00 %
3 stele
0.00 %
2 stele
0.00 %
1 stele
0.00 %
Acorda o nota acestui produs
Impartasiti-va gandurile cu alti clienti
Adauga primul review
Nota
Scrie review-ul tau
Adauga poza cu produsul
Toate categoriile
Meniu
Bricolaj, Gradina si Petshop
Casa si Familie
Electronice si Electrocasnice
Auto & Moto
Articole copii
Sanitare, termice
Iluminat si Electrice
Sport & Activitati in aer liber
Papetarie si Birotica
HoReCa
Alimente, Cafea, Bauturi
Meniu