44,95 lei
Ultimul produs

Obeliscul negru - Erich Maria Remarque

Brand: Polirom

Cod produs: 06-15-16-03878

44,95 lei
Vandut si livrat de: VANEL COM SRL
Estimat livrare: Lun, 20 mai - Mar, 21 mai
Livrare prin curier: 14,99 lei
Reduceri comerciant
Livrare gratuita la comenzi mai mari de 400,00 lei
Beneficii Obeliscul negru - Erich Maria Remarque
Produs returnabil in maxim
14 zile calendaristice.
Clientii care cumpara acest produs castiga 0 puncte
Doraly Plus
Iti mai recomandam si

Descriere Obeliscul negru - Erich Maria Remarque

Obeliscul negru - Erich Maria Remarque

Traducere din limba germana de Sanda Munteanu

Romanul Obeliscul negru a avut doua ecranizari, una in regia lui Krzysztof Lang, iar cealalta in regia lui Peter Deutsch.

„Sint un om modern si am o inclinatie puternica spre autodistrugere.” (Erich Maria Remarque)

Sintem in primavara anului 1923, cind Germania incearca sa-si revina dupa Primul Razboi Mondial. Inflatia creste, iar marca germana se devalorizeaza si ajunge sa fie folosita drept hirtie de tapet in odaile celor disperati, ca un accesoriu al indiferentei. Tinarul Ludwig Bodmer, angajat al firmei de monumente funerare Heinrich Kroll & Fiii, face cunostinta cu mica societate boema care-l ajuta sa-si uite macar pentru o noapte, doua indoielile. Cu toata degradarea economica ce apasa viata locuitorilor, sarmul si eleganta anilor 1920 supravietuiesc si schiteaza o mica pinza a existentei vag amprentate de un lux vetust in hotelul Walhalla, in clubul de noapte Rote Muhle si la bodega Blume. Ludwig, a carui tinerete a fost furata de razboi, e framintat de intrebari legate de viata in mijlocul acestui haos. Asa ajunge sa o intilneasca pe Isabelle, tinara tulburata alaturi de care spera ca va gasi iubirea, salvarea atit de cautata, dar si sensul atrocitatilor unui razboi pe care lumea, incercind sa subziste, deja incepe sa le uite.

„Pacea lumii! Niciodata nu s-a vorbit atit de mult despre ea si niciodata nu s-a facut atit de putin pentru ea ca in epoca noastra; nu au existat niciodata atitia profeti mincinosi, atitea minciuni, atita moarte, atita distrugere si atitea lacrimi ca in secolul nostru, in secolul XX – secolul progresului, al tehnicii, al civilizatiei, al culturii maselor si al uciderii in masa. De aceea, nu te supara, cititorule, daca ma intorc in timp la acei ani legendari in care speranta plutea inca in aer, ca o flamura, iar noi credeam inca in notiuni atit de dubioase ca omenia, dreptatea, toleranta si mai credeam si ca un razboi mondial a putut servi in suficienta masura drept invatatura pentru o intreaga generatie.” (Erich Maria Remarque)

„Erich Maria Remarque are puterea de a impresiona prin cuvinte, de a stirni ratiunea, dar si sensibilitatea. Aceasta putere ii vine din credinta ca omul e nemuritor.” (The New York Times)

Frecvent cumparate impreuna

Specificatii Obeliscul negru - Erich Maria Remarque

CARACTERISTICI GENERALE
Autor
Erich maria remarque
Gen/Tip
Fictiune
Numar pagini
416
Tip coperta
Brosata
Limba
Romana
Alte detalii
Doraly Marketplace - Cumperi din plin, plătești mai puțin este platforma E-commerce de tip Marketplace autentic care promovează și vinde produsele comercianților parteneri.
Doraly Marketplace - Cumperi din plin, plătești mai puțin nu comercializează produse proprii.
Informațiile din această pagină sunt verificate și actualizate constant pentru a nu exista erori de tastare sau operare.
Doraly Marketplace - Cumperi din plin, plătești mai puțin nu poate garanta că toate informațiile încărcate de comercianții parteneri sunt corecte, complete și actualizate, de aceea, în cazul în care observi o greșeală, te rugăm să ne informezi pe adresa de email [email protected] .
Toate promoţiile prezente în site sunt valabile în limita stocului.
Review-uri
Review-uri clienti
Nici un review
0 review-uri
5 stele
0.00 %
4 stele
0.00 %
3 stele
0.00 %
2 stele
0.00 %
1 stele
0.00 %
Acorda o nota acestui produs
Impartasiti-va gandurile cu alti clienti
Adauga primul review
Nota
Scrie review-ul tau
Adauga poza cu produsul
Toate categoriile
Meniu
Bricolaj, Gradina si Petshop
Casa si Familie
Electronice si Electrocasnice
Auto & Moto
Articole copii
Sanitare, termice
Iluminat si Electrice
Sport & Activitati in aer liber
Papetarie si Birotica
HoReCa
Alimente, Cafea, Bauturi
Meniu