44,95 lei
Ultimele 3 produse

Omer-pasa Latas. Ivo Andric, Polirom

Brand: Polirom

Cod produs: 06-15-16-04592

44,95 lei
Adauga inca 1 produs pentru a beneficia de 5% reducere
Vandut si livrat de: VANEL COM SRL
Estimat livrare: Joi, 9 mai - Vin, 10 mai
Livrare prin curier: 14,99 lei
Reduceri comerciant
Livrare gratuita la comenzi mai mari de 400,00 lei
Beneficii Omer-pasa Latas. Ivo Andric, Polirom
Produs returnabil in maxim
14 zile calendaristice.
Clientii care cumpara acest produs castiga 0 puncte
Doraly Plus

Descriere Omer-pasa Latas. Ivo Andric, Polirom

Premiul Nobel pentru Literatura 1961 Traducere din limba sarba si note de Dragan Stoianovici Romanul este o relatare a vietii generalului otoman de origine sarba Omer-pasa Latas (1806-1871), trimis in Bosnia in 1850 de sultanul Abdul-Medjid pentru a impune autoritatea turca. Desi supusa Istanbulului, Bosnia este in realitate condusa de cneji, dintre care voievodul Bogdan Zimonjić domneste asupra regiunii Sarajevo. Si pe acesti cneji va incerca Omer-pasa sa-i supuna. In jurul lor, ca pe o tabla de sah, se incruciseaza mai multe figurine: regina – sotia seraschierului; nebunul – Costache Nenisanu, care isi pierde mintile din dragoste; tura – servitorul pasei, care il protejeaza pe acesta si ii satisface viciile; pionii – soldatii, fosti austrieci sau croati trecuti la legea islamica. O extraordinara fresca istorica ce dovedeste inca o data maiestria cu care Ivo Andrić, laureat al Premiului Nobel pentru Literatura, stapaneste arta miniaturii. „...Iar apoi – pe un cal alb cu haturile aurite si ciucuri rosii, intr-o uniforma verde-inchis, brodata cu aur, zvelt si parca turnat – seraschierul Omer-pasa. Semana putin cu o naluca, una neasteptat de blanda si de binevoitoare. De parca nu calarea, ci plutea pe un nor. Uimita si plina de admiratie, multimea vedea, necrezandu-si ochilor, cum licarul soarelui la asfintit ii cade pe piept si ii lumineaza fata cu barba usor incaruntita si cu o expresie de demnitate grava si de blandete enigmatica.” „Ivo Andrić poseda acel dar extrem de rar cu care sunt bine-cuvantati unii scriitori de romane istorice de a crea o atmosfera de epoca plina de culoare locala si, in acelasi timp, niste personaje care ar fi putut foarte bine trai in ziua de azi.” (The Times Literary Supplement) „Poate contextul istoric le este necunoscut multora dintre cititori, insa problemele abordate – bine si rau, identitate si destin – sunt universale.” (Kirkus Reviews)

Frecvent cumparate impreuna

Specificatii Omer-pasa Latas. Ivo Andric, Polirom

CARACTERISTICI GENERALE
Autor
Ivo andric
Gen/Tip
Fictiune
Numar pagini
336
Tip coperta
Brosata
Limba
Romana
Alte detalii
Doraly Marketplace - Cumperi din plin, plătești mai puțin este platforma E-commerce de tip Marketplace autentic care promovează și vinde produsele comercianților parteneri.
Doraly Marketplace - Cumperi din plin, plătești mai puțin nu comercializează produse proprii.
Informațiile din această pagină sunt verificate și actualizate constant pentru a nu exista erori de tastare sau operare.
Doraly Marketplace - Cumperi din plin, plătești mai puțin nu poate garanta că toate informațiile încărcate de comercianții parteneri sunt corecte, complete și actualizate, de aceea, în cazul în care observi o greșeală, te rugăm să ne informezi pe adresa de email [email protected] .
Toate promoţiile prezente în site sunt valabile în limita stocului.
Review-uri
Review-uri clienti
Nici un review
0 review-uri
5 stele
0.00 %
4 stele
0.00 %
3 stele
0.00 %
2 stele
0.00 %
1 stele
0.00 %
Acorda o nota acestui produs
Impartasiti-va gandurile cu alti clienti
Adauga primul review
Nota
Scrie review-ul tau
Adauga poza cu produsul
Toate categoriile
Meniu
Bricolaj, Gradina si Petshop
Casa si Familie
Electronice si Electrocasnice
Auto & Moto
Articole copii
Sanitare, termice
Iluminat si Electrice
Sport & Activitati in aer liber
Papetarie si Birotica
HoReCa
Alimente, Cafea, Bauturi
Meniu